Na het waxen


De volgende tips kunt u opvolgen voor een optimaal resultaat na uw waxbehandeling;

Zorg dat je voldoende water drinkt.

Het drinken van voldoende water is belangrijk omdat er gewerkt wordt met warme wax. De warme wax zorgt ervoor dat uw huid na de behandeling droog is. Het is daarom belangrijk om voldoende water te drinken zodat het vochtgehalte van uw huid weer op peil raakt.

Ga niet aan uw huid krabben.

De waxbehandeling kan ervoor zorgen dat de huid wat gevoelig en jeukerig aanvoelt. Ga toch niet krabben want door de waxbehandeling is de huid wat dunner. Hierdoor kunt u zichzelf onbedoeld verwonden.

Zorg iedere dag voor een goede zonbescherming.

Het is natuurlijk altijd belangrijk om een zonbescherming te gebruiken, Na een waxbehandeling is uw huid echter dunner en verbrand hierdoor sneller. Zorg er daarom voor dat u zich goed insmeert.

Gebruik geen zeep, make-up en/of deodorant in de eerste 24 uur na behandeling.

Je bent net onthaard en hierdoor staan uw haarzakjes open. Daarom is het niet verstandig om bovenstaande producten te gebruiken. Bij het gebruik van één van de bovenstaande producten zal het haarzakje gevuld worden met het product en ontstaat er een geïrriteerde huid. Verder is het af te raden om in de eerste 24 uur na de waxbehandeling bodylotion te gebruiken.

Is uw huid na de waxbehandeling dusdanig droog dat u wel een lotion nodig heeft? Vraag dan tijdens de behandeling welke lotions er wel gebruikt kunnen worden.

In de eerste 48 uur niet onder de zonnebank, de sauna of de whirlpool..

Doordat de huid na de waxbehandeling dunner is, verbrand de huid sneller. In de zon liggen of onder de zonnebank gaan is daarom niet verstandig. Verder ontstaat er bij het gebruik van een sauna of een whirlpool een hoger risico op ontstekingen omdat de haarzakjes na een waxbehandeling open blijven staan.

Niet te warm douchen.

Door de warme wax op uw huid tijdens de waxbehandeling is de huid geïrriteerd. Een warme douche zal de irritatie verergeren.

Scheer de huid niet kort na een waxbehandeling

Door het scheren na een waxbehandeling kunnen er haartjes ingroeien. Rode bultjes dienen binnen 48 uur te verdwijnen. Ontstaan er kleine gele kopjes op de rode bultjes? Dan is er waarschijnlijk sprake van een ontsteking van het haarzakje. U kunt uw huid dan het beste goed reinigen met alcohol (niet hoger dan 70%) en daarna insmeren met een afterwax gel.

Heeft u na deze tips nog vragen? Neem dan gerust even contact op.